Uitreiking Femme Tech Awards 2011

Op 3 november heeft de uitreiking plaatsgevonden van de Femme Tech Awards Metaaltechniek in Slot Zeist.

Deze onderscheiding gaat naar bedrijven die zich inzetten voor de instroom en het behoud van vrouwen in de techniek. De Femme Tech Awards zijn een initiatief van OOM, Opleiding, Ontwikkeling en Metaalbewerking, en Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor het Technische Installatie Bedrijf (OTIB). OOM organiseerde in het verleden de Prix de Femme Metaal.

De jury heeft de genomineerde bedrijven: Smederij Goedhart in Amsterdam, Global Electronics in Haaksbergen, J. van Walraven Holding in Mijdrecht en KDS Stansvormen in Weert getoetst op criteria als de investering in het aantrekken van vrouwelijk technisch personeel en in het benoemen van vrouwelijke leidinggevenden, de ontwikkelings- en scholingsmogelijkheden voor werknemers en de mogelijkheid tot afstemming werk en privĂ©.

De winnaar van deze prestitieuze Award is J. van Walraven Holding in Mijdrecht geworden. KDS feliciteert J. van Walraven van harte met dit mooie resultaat.

Het is een eer om genomineerd te zijn voor de Femme Tech Awards Metaaltechniek. KDS is dan ook trots op het feit dat zij als technisch bedrijf als een van de voorlopers wordt beschouwd met het vinden, binden en boeien van vrouwen.

Karina van de Kruijs-Schonkeren, adjunct-directeur bij KDS Stansvormen heeft van Femme Tech nieuwe energie gekregen. "Wij doen al veel om technische vrouwen een plek te geven in ons bedrijf. Maar hier heb ik voorbeelden gehoord en bedrijven gezien die mij motiveren nog actiever na te denken over werving en behoud van met name vrouwelijke technici. Femme Tech was een belevenis. Ik kom volgend jaar weer. "