KDS aangesloten bij Vouwkarton Platform Nederland

Kds is sinds juni van dit jaar aangesloten bij het Vouwkarton Platform Nederland, een nieuw, uniek platform voor de vouwkartonnage industrie.

 

Pro Carton Nederland en ECMA Nederland zijn samengegaan in Vouwkarton Platform Nederland. Het centrale doel van het platform is de promotie van vouwkarton. Deze krachtenbundeling van alle belanghebbenden in de Nederlandse vouwkartonnage-industrie is op 7 februari 2013 geformaliseerd. Vouwkarton Platform Nederland biedt een sterk netwerk aan verwerkers, producenten en leveranciers van vouwkarton, en toeleveranciers van machines, materialen, software, e.d. Het platform staat nadrukkelijk open voor nieuwe leden. Ook merkartikelfabrikanten, retail en distributie zullen actief bij het platform worden betrokken. Het platform zal een open karakter hebben voor alle belanghebbenden, zodat zij samenwerking in deze zich sterk ontwikkelende sector optimaal kan faciliteren. Vouwkarton Platform Nederland biedt deze partijen kennis en informatie over relevante onderwerpen voor de gehele vouwkartonnagemarkt, op Nederlands maar ook Europees niveau, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid en voedselveiligheid.

Vouwkarton: veelzijdig, innovatief en duurzaam

Vouwkartonverpakkingen zijn zeer geschikt om vele soorten producten (food en non-food) onderscheidend en aantrekkelijk aan de consument te presenteren. Vouwkarton is uitstekend te vouwen, stansen, beplakken en bedrukken. Verpakkingen van dit materiaal zijn daarom in vrijwel elke gewenste vorm te maken. Dit maakt vouwkarton een veelzijdig en innovatief verpakkingsmateriaal. Ook zijn de verpakkingen duurzaam, sterk, stapelbaar en gebruiksvriendelijk.
Vouwkarton is ofwel gemaakt van gerecycled karton (in Nederland wordt 86% papier- en kartonrecycling gerealiseerd) ofwel van ‘virgin’ materiaal, dat afkomstig is uit hernieuwbare bron. Dit maakt dat vouwkarton en verpakkingen daarvan voldoen aan de hoogste eisen voor duurzaamheid.

Marktontwikkeling door promotie

Vouwkarton Platform Nederland zal de verdere ontwikkeling van de vouwkartonnagemarkt door promotie van de onbeperkte toepassingsmogelijkheden en voordelen van materiaal en verpakking actief ter hand nemen. De vereniging organiseert hiertoe onder meer bijeenkomsten, netwerkdagen en bedrijfsbezoeken, waar leden onderling, maar ook met merkartikelfabrikanten en retail, kennis en informatie kunnen uitwisselen.