Ontstaan uit
passie voor
perfectie

1977
Oprichting KDS Stansvormen
Pierre Schonkeren start met het stansen van materialen en de productie van stansvormen. Hij combineert dit in één bedrijf en is daarmee uniek in Nederland. Het bedrijf is gevestigd in een voormalige varkensstal van de familie Mennen aan de Dijkerstraat in Weert.

Stansvormen met de meest uiteenlopende vormen worden door Pierre ambachtelijk gemaakt en vervolgens bij de klant bezorgd.
1979
Uitbreiding bedrijf
De kartonnage-wereld staat nog in de kinderschoenen. Desondanks is er veel vraag naar goede stansvormen.

Er ontstaat behoefte het bedrijf uit te breiden. De varkensstal wordt omgebouwd tot volwaardige werkplaats!
1981
Groter wordende vraag naar stansvormen. KDS verhuist.
Pierre Schonkeren maakt meer dan 80 uren in de week. Slechts vier jaren na de oprichting wordt besloten iemand aan te nemen.

Fer Lemmens komt per 1 maart 1981 in dienst. Fer tekent en ontwerpt, Pierre maakt de stansvormen. De wijziging in het productieproces noodzaakt het bedrijf te verhuizen.

Een nieuwe locatie van 300m2 wordt gevonden aan de Hoogveldstraat in Boshoven te Weert.
1986
Nieuwe ontwerp- en snijmethoden
De vakbeurs in Milaan biedt zicht op innovatieve ontwerp- en snijmethoden. Het potlood wordt vervangen door Cad Cam.

In datzelfde jaar verdubbelt het vloeroppervlak van het bedrijf door de ingebruikname van een tweede bedrijfshal.
1987
KDS aan de vooravond van belangrijke ontwikkelingen
In het jaar dat KDS tien jaren bestaat volgt een aantal ontwikkelingen elkaar in snel tempo op. In januari wordt Cees van Rooij aangetrokken. Hij is verantwoordelijk voor het kantoor.

Dochter Karina versterkt het team vanaf februari en neemt de administratie voor haar rekening. De stansafdeling verhuist naar een leegstaande ruimte van een voormalige garage, aan de Rietstraat in Laar te Weert.
1988
Vak van ondernemer wordt in de praktijk geleerd
Zoon Jack treedt in dienst als stansvormmonteur.
1989
Investering in Lasersnijmachine
De naastgelegen kantoorruimte van de fam. Brankaert valt ten prooi aan de uitbreidingsdrang van KDS. De zaagmachine wordt vervangen door een lasersnijmachine.
1994
KDS verhuist naar een nieuw modern pand
De bedrijfslocatie aan de Hoogveldstraat in Weert biedt te weinig ruimte aan het alsmaar groeiende bedrijf. KDS besluit te verhuizen naar een nieuw pand op het bedrijventerrein Kampershoek, aan de Edisonlaan in Weert.

In het nieuwe gebouw voelt de klant zich welkom in de ruime en professionele entree. Lichte kantoren en productieruimtes dragen bij aan een goede werksfeer. Extra feestelijk is de Koninklijke onderscheiding die Pierre Schonkeren te beurt valt. Hij wordt geridderd in de Orde van Oranje Nassau.
1998
Directeur ontvangt onderscheiding meest opmerkelijke ondernemer
Pierre Schonkeren besluit lichtjes af te bouwen. Cees van Rooij wordt benoemd tot algemeen directeur. De Rotary Club Weert is van mening dat Pierre zich herkenbaar onderscheidt ten opzichte van andere ondernemers in de regio Weert.

Hij ontvangt hiervoor de prestigieuze onderscheiding meest opmerkelijke ondernemer.
2005
Managementteam klaar voor de toekomst
De nestor van het bedrijf, Pierre Schonkeren, en de algemeen directeur, Cees van Rooij, nemen afscheid. Beiden worden opgevolgd door Jack Schonkeren (algemeen directeur) en Karina Schonkeren (adjunct directeur).

Samen met vier andere kaderleden vormen zij het managementteam.Verdere automatisering van het productie- en administratieveproces rukt op door de introductie van het ERP-systeem.
2006
Verkoop stanserij aan PB Multistansen in Ittervoort
KDS verkoopt de stanserij om zich te kunnen richten op hun core business: het maken van stansvormen. Door de verkoop ontstaat er ruimte in het pand. Stroomlijning van de werkprocessen vraagt om een interne verbouwing.

Door de aanschaf van een tweede lasersnijmachine en lijnverwerkingsmachine (de Coilmate) versoepelt het productieproces.
2007
KDS speelt in op de groter wordende vraag van de klant
Er wordt geïnvesteerd in de eerste freesmachine voor maken van stansrilplaten en rilmatrijzen.
2010
Bedrijfsgebouw aan renovatie verfraaiing toe
Zestien jaar na de bouw van het bedrijfspand worden enkele (bouw)technische aanpassingen doorgevoerd. Hierdoor voldoet het pand aan de normen anno 2010 en krijgt het een hedendaagse uitstraling.
2015
Uitbreiding bedrijfspand
2015 was een bevlogen jaar met veel hoogtepunten waaronder de uitbreiding van ons pand, interne verbouwing en het implementeren van diverse nieuwe machines. Een energiek en positief jaar waar wij als organisatie, als team en als mens met recht trots op mogen zijn.

Al deze jaren ervaring hebben geleid tot onze vier kernwaarden.

Klantgerichtheid

Bij KDS heeft u als klant een vaste aanspreekpartner. Hij kent u, uw medewerkers en is op de hoogte van uw productiefaciliteit en mede hierdoor in staat om zich beter in te leven in uw wensen.

Betrouwbaarheid

In onze branche bevinden we ons aan het begin van de productieketen. Vertragingen en stagnaties vormen de scheidslijn tussen winst en verlies. Doen wat je beloofd is hier cruciaal en dat is ons dagelijks streven.

Precisie

KDS is continue bezig met het optimaliseren van haar processen. Samen met onze leveranciers werken wij aan de maximaal haalbare precisie in machines en materialen.

Kwaliteit

Ambacht heeft de voorbije jaren steeds meer plaats gemaakt voor automatisering. Ondanks dat deze trend zich nog steeds voortzet zijn en blijven wij van mening dat de kwaliteit bepaald wordt door onze ervaren en enthousiaste medewerkers.

stansvormen
Sluiten
Sluiten